Νόμιζες πραγματικά ότι θα μπορούσα να χωρέσω όλο τον υπόκοσμο του gaming community σε ένα άρθρο, ε; Λάθος! Επέστρεψα με 5+1 ακόμη είδη gamers που κανείς δε θέλει κοντά του!
*την πρώτη λίστα θα τη βρεις εδώ
- Ο/Η «gamer gurl»
«Μα Χριστίνα, πώς μπορεί να υπάρχει αρσενικό gamer GURL;» θα μου πεις. Κι εγώ θα σου πω: «Όπως μπορεί μια γυναίκα να προσποιείται ότι παίζει games για προσοχή, έτσι μπορεί κι ένας άντρας.». Η gamer gurl είναι το άτομο που θα δεις στα social media με screenshots από games, μπλουζάκια razer, χειριστήρια στο χέρι και 1.002 άλλα πράγματα. Όλα καλά, μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κάτσει ποτέ να παίξει όντως κάτι, και αν τη ρωτήσεις ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου Resident Evil που κυκλοφόρησε θα σου πει «εε…καλύτερα γραφικά!». Δεν θες κοντά σου άτομα που παριστάνουν ότι είναι gamers για συμπάθεια ή likes. Καλύτερα κράτα κοντά σου καμιά ζαμπονοτυρόπιτα.
- Ο/Η «βιβλιοθήκη»
Αυτός ο τύπος είναι ίσως ο πιο αθώος από όλους, αλλά σου βγάζει μια τόσο έντονη αντιπάθεια που έπρεπε να αναφερθεί. Πρήζει καθημερινά με άσχετα trivia από games, και σαφώς πιστεύει ότι ξέρει πολύ περισσότερα από σένα ακόμα και για το αγαπημένο σου παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι οι γνώσεις του πολλές φορές βασίζονται σε wikis και, ακριβώς επειδή ξέρει τόσα πολλά, δεν είναι όλα επιβεβαιωμένα, και συχνά καταλήγει να παραπληροφορεί για χάρη του κουτσομπολιού. Καλύτερα να καθόσουν να ψάχνεις στο Google, παρά να τον ακούς.
- Το «ζευγάρι»
Υπάρχουν gaming ζευγάρια που συμπαθώ και τους έχω πραγματικά στην καρδιά μου. Αυτοί συνήθως παίζουν μαζί, ακόμα και στον ίδιο χώρο, χωρίς να πρήζουν εμάς τους υπόλοιπους με οποιοδήποτε τρόπο, κι όλα βούτυρο. Ε, το «ζευγάρι» είναι το ακριβώς αντίθετο. Μας πρήζουν στα social media (ή, όπως τα λέω εγώ, social μύδια) με δημοσιεύσεις, φωτογραφίες, screenshots κλπ. για το πώς παίζουν συνέχεια μαζί, έχουν ονόματα τύπου «maraki.Mou» και «swthrako.Mou» σε κάθε παιχνίδι και γενικά σε εκνευρίζουν όσο και η προαναφερθείσα gamer gurl. Η μόνη σχέση που έχει ο σωστός gamer, είναι αυτή με το αγαπημένο του ποντίκι.
- Ο/Η «game snob»
Αυτός ο τύπος, που μπορείς να τον πεις και hipster, δεν παίζει «mainstream» παιχνίδια και το αγαπημένο του παιχνίδι συνήθως είναι 10+ χρονών. Ο τύπος αυτός δεν είναι μισητός επειδή διαλέγει με προσοχή τα παιχνίδια που παίζει ή γιατί αποφεύγει τα πολύ εμπορικά, αλλά γιατί το παίζει 10 φορές καλύτερος από σένα επειδή εσύ παίζεις League of Legends κι αυτός όχι. Ο καθένας έχει την άποψή του και το γούστο του, και ο game snob δε το σέβεται αυτό. Οπότε ο καλύτερος τρόπος να τον σεβαστείς εσύ είναι να τον αφήσεις να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια· Μακριά από σένα.
- Ο/Η «afk»
Ο τύπος αυτός είναι πολύ παρόμοιος με τη γλάστρα της πρώτης λίστας, αλλά έχει μία βασική διαφορά. Ο τύπος δεν είναι ποτέ μπροστά στον υπολογιστή του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ανοίγει το χ παιχνίδι που παίζετε και με το που φορτώσει η αρχική πάει και παραγγέλνει σουβλάκια ή παίρνει τηλέφωνο τον τρίτο του ξάδερφο. Όχι μόνο δεν καταφέρνει κάτι in-game, αλλά δεν κάνει και κάτι. Κακές γλώσσες λένε ότι ξερίζωσε μόνος του τα πλήκτρα από το πληκτρολόγιό του και όσο παίζετε προσπαθεί να το ξανασυναρμολογήσει ως puzzle.
- Ο/Η «pop star»
Ο τύπος αυτός σίγουρα δεν είναι τραγουδιστής, παρουσιαστής (ή άνθρωπος που δε θες να στραγγαλίσεις). Παρ’όλα αυτά, στο μικρόφωνό του έρχεται κάθε είδους θόρυβος. Aπό πατατάκια, τηλεφωνικές συνομιλίες, τσακωμούς, τραγούδια και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς (μέχρι και τα πιο «ροζ»), κάθε φορά που αυτός ο άνθρωπος παίζει ό,τι παίζεις θες να πετάξεις τα ακουστικά σου στον τοίχο (κι είναι κι ακριβά!). Καλύτερα να άκουγες νύχια να γρατζουνάνε ένα πίνακα σχολείου 24/7.