Ξέρεις ακριβώς τι εννοώ. Όταν παίζεις games (ειδικά όταν παίζεις multiplayer) πάντα υπάρχουν άτομα που θα σε φτάσουν στα όριά σου. Οι πιο ενοχλητικοί gamer γνωστοί σου καταλήγουν πάντα σε κοινότυπες συνήθειες, και μπαίνουν σε 1 από τις 6 κατηγορίες παρακάτω (ελπίζω σε 1 μόνο)!
*την «επιστροφή» της λίστας θα τη βρεις εδώ
- Ο/Η «το’χω»
Αυτός ο τύπος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης σε όλα, από το Amnesia μέχρι το Tekken και το League of Legends, και δε χάνει ποτέ ευκαιρία να σου πει πόσο δεν έχεις ελπίδα μπροστά του/της, πόσο καλύτερος/-η από όλους είναι και πόσο…«το’χει», σε όλα ανεξαιρέτως.
Όλα αυτά μέχρι να φτάσετε στο να παίξετε, όπου μια γιαγιά χελώνα που έχει περάσει 15 μέρες στην έρημο πιθανότατα θα ήταν καλύτερη από αυτόν/-ήν. Ο τύπος είναι απαράδεκτος, σε όλα. Μείνε μακριά με το που καταλάβεις ότι μπαίνει σε αυτή την κατηγορία!
- Ο/Η «μάθε με να παίζω»
Ο συγκεκριμένος σε έχει δει για κινούμενο Google και δε χάνει ευκαιρία να σε «πρήξει» στα κοινωνικά δίκτυα, στο e-mail αλλά και στο κινητό σου ώστε να του μάθεις να παίζει το εκάστοτε παιχνίδι που του φάνηκε ωραίο.
Δεν είναι κακό να θες να μάθεις ένα παιχνίδι, αλλά όταν υπάρχει Google, FAQs και άπειροι streamers που δείχνουν κάθε κόλπο σε μια οθόνη, δε χρειάζεται να βομβαρδίζεις κανέναν με ερωτήσεις. Κάν’τον block χωρίς έλεος.
- Ο/Η «μάθε με να παίζω» 2
Η παραπάνω κατηγορία θέλει να προσεγγίσει εσένα, και το game που παίζεις συχνά λειτουργεί ως δικαιολογία για να περάσετε χρόνο μαζί (και δεν πρόκειται να δεχθεί όχι για απάντηση). Μια μέρα, χωρίς προειδοποίηση, έχει κατεβάσει/αγοράσει το παιχνίδι που παίζεις εκείνη τη χρονική περίοδο και να σου βροχή τα μηνύματα «μπορείς να με μάθεις τα βασικά pls;”.
Η απάντηση είναι όχι, τώρα και πάντα. Πρώτον, το Google συνεχίζει να υπάρχει και, δεύτερον, αν θέλει κάτι μπορεί να το πάει με τον άμεσο δρόμο, και χωρίς να παίξει κάτι με το ζόρι για να περάσει χρόνο μαζί σου (εξίσου με το ζόρι).
- Ο/Η γλάστρα
Δεν έχεις ιδέα τι κάνει αυτή η κατηγορία στο match που παίζετε αυτή τη στιγμή. Βασικά, δεν έχεις ιδέα για ποιό λόγο θέλει να αποκαλείται gamer. Τείνει να μένει κάπου στις πίσω γραμμές, χωρίς τελικά να καταφέρνει να κάνει τίποτα. Γνωστοί και ως gamers «φαντάσματα», υπάρχουν εκεί, αλλά ακόμα κι εσύ αμφιβάλλεις αν έχουν χειριστήριο ή ποντίκι στο χέρι.
Όπως θα έλεγε κι ο γέροντας Παΐσιος «θα είναι εκεί, αλλά θα είναι σα να μην είναι». Δώσε σημασία μόνο αν χρειάζεστε άτομο στην ομάδα για γραφειοκρατικούς λόγους και δεν έχετε άλλη επιλογή.
- Ο/Η «αλάτης»
Σίγουρα ξέρεις τι σημαίνει «salty». Δίπλα στον όρο salty, που λες, είναι η φωτογραφία αυτού του τύπου. Βρίζει δίχως αύριο (κυρίως τους συμμάχους και τους αντιπάλους του/της, μιας και αυτός/-ή δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει που έχασε), βγάζει πιο πολλή χολή απ’ό,τι βγάζει η κοινή κουτσομπόλα βρώμες, και γενικώς είναι ένα απαράδεκτο δείγμα gamer.
Δεν υπάρχει καμία λύση για τέτοιες συμπεριφορές. Μείνε μακριά, γιατί αν κάτσεις να απολαύσεις το show θα σε πάρουν τα σκάγια!
- Το 12χρονο
Μπορεί να είναι 12, ή μπορεί να είναι και 45. Το θέμα είναι ότι συνήθως αυτό το είδος παίρνει όλες τις παραπάνω κατηγορίες, τις κάνει ένα τερατώδη κεφτέ και τις συνδυάζει όλες ώστε να γίνει ο υπέρτατος μισητός gamer.
May the force be with you με αυτό το πλάσμα, αλήθεια, γιατί εγώ δεν ξέρω να σε συμβουλεύσω.