Όλοι ξέρουμε τους παραδοσιακούς κανόνες περί καλών τρόπων κι ευγένειας (οι περισσότεροι τέλος πάντων). Όλοι γνωρίζουμε, επίσης, ότι κάθε άνθρωπος παίρνει διαφορετικά πράγματα «στραβά», έτσι; Ωραία, γι’αυτό μη πεις ΠΟΤΕ τις παρακάτω 5 φράσεις σε έναν gamer και να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά!
#1
«Μήπως να κάνεις pause το Overwatch – World of Warcraft – Call of Duty – League of Legends – Οποιοδήποτε άλλο online παιχνίδι ώστε να έρθεις να ………… (συμπλήρωσε δραστηριότητα);»
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι… Πρώτον, δεν υπάρχει pause σε όλα τα παιχνίδια και δεύτερον δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε pause σε μια μεγάλη στιγμή και να χαλάσουμε την εμπειρία, ώστε να ποτίσουμε τριαντάφυλλα ή να πάμε να φάμε. Οπότε μη το πεις. Αντιθέτως, έλα να δεις τι κάνουμε και το συζητάμε το αν θα σηκωθούμε. Α, και αν είσαι ο gamer, μη πηγαίνεις afk στο ντούκου. Απλά… Μην είσαι αυτός ο τύπος.
#2
«Ξέρω ότι κυκλοφόρησε σήμερα το game που περίμενες 6 μήνες, αλλά εγώ θέλω να πάμε στο γάμο της ξαδέρφης της νύφης του ανιψιού του μπατζανάκη μου.»
Όταν περιμένουμε κάτι με ανυπομονησία τους τελευταίους 6 μήνες δε θέλουμε να κάνουμε τίποτα τη βδομάδα μετά την κυκλοφορία του παρά να το λιώσουμε σε 10ωρα τη μέρα (κατά προτίμηση). Όπως, λοιπόν, θα άφηνες κάποιον που μόλις πήρε το καλύτερο γεμιστό τσουρέκι της αγοράς να το φάει με την ησυχία του, έτσι πρέπει να αφήσεις ελεύθερα τον gamer να απολαύσει το λαχταριστό game που μόλις αγόρασε.
#3
«Πολλά χρήματα δεν έδωσες για αυτό;»
«Αυτό» μπορεί να είναι οτιδήποτε, μια κονσόλα, ένα game ή κάποιο συλλεκτικό αντικείμενο, και το ότι ξοδεύτηκαν χρήματα για αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο αυτός που του ανήκουν τα χρήματα. Εφόσον, λοιπόν, δεν πλήρωσες το ολοκαίνουριο game – κονσόλα – μπλουζάκι – αγαλματάκι 50 εκ. από βαμμένο ξύλο, τότε δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να πεις κάτι.
#4
«Έπαιξα το αγαπημένο σου game σήμερα, δε καταλαβαίνω τι του βρίσκεις!»
Αν ο άλλος σου ρίξει μπουκέτο για αυτό, μη πεις ότι δε σε προειδοποίησα (ομοίως, αν είσαι gamer, μη το λυπηθείς το γουρούνι). Το να “προσβάλλεις” το αγαπημένο μας game είναι σα να μας προσβάλλεις την οικογένεια, και δε το δεχόμαστε αυτό έτσι απλά. Αν, λοιπόν, θες να… επιβιώσεις, καλύτερα άσε το αγαπημένο μας game ήσυχο.
#5
«Πολύ χρόνο δεν αφιερώνεις στα games;»
Η απάντηση είναι όχι. Δεν έχει σημασία αν παίζει 1 ή 21 ώρες τη μέρα, δική του επιλογή είναι, κι εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να του πεις κάτι για αυτό. Στην τελική, πόσους ανθρώπους ξέρεις που έπαθαν κάτι κακό από το gaming; 0; Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ…
Αν είσαι gamer, νιώσε ελεύθερος να εκτυπώσεις την παραπάνω λίστα για reference όταν ακούσεις κάτι από τα παραπάνω, ενώ, σε περίπτωση που απλώς ενδιαφέρεσαι για το gamer φίλο – γιο – αγόρι σου (και ανάλογα φίλη – κόρη – κορίτσι), σκέψου ότι απλά κάνει κάτι που απολαμβάνει, και δε χρειάζεται γκρίνια για αυτό!