Προσπάθησε να μη σοκαριστείς. Ξέρω ότι έχεις συνηθίσει να βλέπεις τον κόσμο του Τόλκιν κυρίως σε action τίτλους. Όμως η πλούσια μυθολογία του Βρετανού συγγραφέα, προσφέρει ευκαιρίες που το Guardians Of Middle-earth προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με πιο δημιουργικό τρόπο. Και το καταφέρνει. Ε, το ότι κυκλοφόρησε την ίδια περίπου περίοδο με το Χόμπιτ, είναι απλή σύμπτωση…
Σενάριο και τα ρέστα
Το παιχνίδι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο σενάριο. Αν θέλεις να μάθεις τι παίζει με τους χαρακτήρες και το ρόλο του καθενός στη Μέση-Γη… τότε στρώσου να διαβάσεις το Σιλμαρίλλιον , το Χόμπιτ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! Το Guardians Of Middle-earth είναι ένα παιχνίδι που θα εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο οι hardcore φαν του Τόλκιν, καθώς περιλαμβάνει και πολλούς χαρακτήρες που αναφέρονται μόνο στα βιβλία, εκτός από τους «mainstream» σελέμπριτις που είδαμε στις ταινίες.
Gameplay
Θυμάσαι που σου είπα να μη σοκαριστείς; Λοιπόν, το Guardians Of Middle-earth όχι μόνο είναι ένα MOBA game, αλλά επίσης κυκλοφορεί αποκλειστικά για κονσόλες και όχι για PC! Ψυχραιμία, μεγάλε… Ο χειρισμός έχει προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν πρόκειται να χάσεις ποτέ τη μπάλα. Ουσιαστικά σε κάθε μάχη ελέγχεις έναν βασικό ήρωα και σκοπός σου είναι να προστατέψεις τη βάση σου και να κατακτήσεις αυτή του εχθρού, καταστρέφοντας μικρότερους πύργους μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη του χάρτη, και αντιμετωπίζοντας εχθρικά minions αλλά και βασικούς χαρακτήρες στη διαδρομή. Η κάθε ομάδα μπορεί να είναι «μεικτή», δηλαδή να έχεις π.χ. τον Gandalf και τον Sauron εναντίον του Bilbo και του Gollum. Γαμάτο, ναι; Ο βασικός ήρωας έχει μία απλή επίθεση, μία ισχυρή, τέσσερις ειδικές (αναβαθμίσιμες) ικανότητες και ισάριθμες θέσεις για φίλτρα. Ανεβαίνεις επίπεδα γρήγορα και εύκολα, ώστε να απολαύσεις το παιχνίδι μέσα στα 20 λεπτά που διαρκεί συνήθως κάθε μάχη. Κερδίζοντας εμπειρία και (εικονικά) χρήματα, μπορείς να αγοράζεις ισχυρά αντικείμενα, και να ξεκλειδώνεις επιπλέον χαρακτήρες. Μπορείς να παίξεις με άλλους παίκτες online, μόνος σου με την A.I. και γενικά να παραμετροποιήσεις την κάθε μάχη όπως θέλεις.
Και από εμφάνιση;
Γενικά δεν θα διακρίνεις πολλές λεπτομέρειες, αφού η κάμερα είναι μόνιμα zoomed-out για να δείχνει σωστά τη δράση, τους χαρακτήρες και τις areas of effect. Επίσης οι χάρτες είναι σχετικά «φτωχοί», δείχνοντας κυρίως τους πύργους, συντρίμμια, κάποια βλάστηση, και φυσικά τους δρόμους και τα παρακλάδια τους προς την εχθρική βάση. Ακόμα και έτσι όμως, τα χρώματα είναι εμφανώς ζωντανά, και τα οπτικά εφέ «λαμπερά» και άκρως εντυπωσιακά. Εν ολίγοις, τα γραφικά είναι καλοσχεδιασμένα και απολαυστικά.