Το Nintendo Land θα φτάσει στα χέρια σου με δύο τρόπους: είτε θα το πάρεις ως δωράκι με το Premium πακέτο του Wii U, είτε θα το αγοράσεις ξεχωριστά αν προτιμήσεις τη φθηνότερη έκδοση. Στην ουσία πρόκειται για μια συλλογή από mini games που ως στόχο έχουν να αναδείξουν τα βασικά προτερήματα της κονσόλας ψυχαγωγώντας παράλληλα τον παίκτη και κρατώντας του όσο πιο ευχάριστη συντροφιά γίνεται –φαντάσου κάτι σαν το Wii Sports στο Wii. Τι λέει όμως το Nintendo Land από περιεχόμενο;
Σενάριο και τα ρέστα
Ότι τώρα εσύ περιμένεις σενάριο από έναν τίτλο που φωνάζει από μακριά πως πρόκειται για συλλογή mini games, να ‘χει και σενάριο… Ωρέ πας καλά; Η όλη φάση θυμίζει περισσότερο θεματικό πάρκο στο οποίο μπορείς να βρεις διάφορες δραστηριότητες (12 τον αριθμό και συγκεκριμένα: The Legend of Zelda: Battle Quest, Metroid Blast, Pikmin Adventure, Mario Chase, Luigi’s Ghost Mansion, Animal Crossing: Sweet Day, Takamaru’s Ninja Castle, Captain Falcon’s Twister Race, Donkey Kong’s Crash Course, Balloon Trip Breeze, Yoshi’s Fruit Cart, Octopus Dance) εμπνευσμένες από τίτλους, σειρές και την ιστορία της Nintendo. Οι παίκτες παίζουν με τα Mii τους και βασικά… κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
Gameplay
Το Nintendo Land έχει ως βασική αποστολή να σου δείξει τι μπορεί να κάνει το Wii U, οπότε η εμπειρία που προσφέρει είναι αρκετά ευρεία. Θα παίξεις τις δραστηριότητες που προσφέρει είτε μόνος είτε με παρέα, τοπικά και online. Εννοείται πως όλα τα λεφτά είναι το GamePad το οποίο θα κρατήσεις σαν χειριστήριο και σαν φορητό, θα το ελέγξεις ως τιμόνι και με τη βοήθειά του θα φυσήξεις, θα φωτίσεις, θα χορέψεις και γενικώς θα κάνεις πολλά ωραία και διασκεδαστικά. Αν έχεις παρέα στο σπίτι, τότε όλοι θα περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα, με τη Ninty να έχει «μασκαρέψει» πανέξυπνα το γεγονός πως η κονσόλα υποστηρίζει μόνο ένα GamePad –στο παιχνίδι μπορούν να «χωθούν» άλλα τέσσερα άτομα χρησιμοποιώντας Wiimotes.
Και από εμφάνιση;
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι χαριτωμένα και πολύχρωμα. Το concept του θεματικού πάρκου δουλεύει μια χαρά (πολύ καλύτερο από ένα απρόσωπο και μουντό μενού) με τον αδιάφορο ξεναγό σου να είναι ίσως η μοναδική παραφωνία. Τόσο στην τηλεόραση πάντως, όσο και στην οθόνη αφής του GamePad θα δεις πράγματα που θα σε γεμίσουν με ικανοποίηση και θα σε κάνουν να ανυπομονείς για τη συνέχεια που σου επιφυλάσσει στο format της η Nintendo.