Με την έλευση του Kinect στον κόσμο του Xbox LIVE, η βιβλιοθήκη τίτλων για την κονσόλα της Microsoft έχει κατακλυστεί από συλλογές mini-games που έρχονται να προσφέρουν στην πιτσιρικαρία ώρες ψυχαγωγίας και ξεγνοιασιάς στο σαλόνι τους. Μέσα σε αυτούς τους τίτλους συγκαταλέγεται και το Toy Story Mania!, μια συλλογή που έρχεται να εκμεταλλευτεί όλα όσα έχει να επιδείξει ως τώρα το είδος της, συνδυάζοντάς τα με το brand name του Toy Story. Το κατά πόσο τα καταφέρνει καλά, είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία…
Σενάριο και τα ρέστα
Σενάριο δεν παίζει. Δηλαδή, σοβαρά τώρα, μια συλλογή mini-games είναι, τι περίμενες; Το μόνο που βάζει σε ένα κατά κάποιον τρόπο «καλούπι» την όλη εμπειρία είναι το mode που θα επιλέξεις: Adventure, Free Play και Party. Το πρώτο σε βάζει να παίξεις τα 30 mini-games (5 booths ενός θεματικού πάρκου επί 8 πίστες το καθένα με 6 διαφορετικά παιχνιδάκια στο σύνολό τους) με τη σειρά, ξεκλειδώνοντας πίστες και συλλέγοντας αυτοκόλλητα. Στο δεύτερο παίζεις ό,τι θες κατά βούληση ενώ στο τρίτο, το ίδιο το παιχνίδι επιλέγει ένα ποτ πουρί.
Gameplay
Η όλη ιστορία εδώ είναι η χρήση Kinect και Move στο Xbox 360 και το PS3 αντίστοιχα. Μπορείς να παίξεις και με χειριστήριο αλλά ρε φίλε… τρε μπανάλ να ‘ουμ’. Εξ’ άλλου, το πιτσιρίκι σου θα ευχαριστηθεί περισσότερο τα motion controls απ’ ότι το «παραδοσιακό» χειριστήριο με τα κουμπιά που δεν θα ‘ναι σε θέση να θυμάται ποιο κάνει τι. Η απόκριση του Kinect και του Move, μάλιστα, είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητική. Προβλήματα υπάρχουν αλλά όχι σε βαθμό που να καθιστούν το παιχνίδι unplayable. Το βασικό πρόβλημα πάντως είναι η μικρή ποικιλία mini-games και κατ’ επέκταση η ακόμα μικρότερη αντοχή στον χρόνο. Ναι, ΟΚ, το concept του Toy Story σώζει κάπως τα πράγματα αλλά ακόμα κι έτσι, μην εκπλαγείς αν ο μπόμπιράς σου βαρεθεί το Toy Story Mania! μετά από ένα μόλις Σαββατοκύριακο μαζί του.
Και από εμφάνιση;
ΟΚ, εμφανισιακά το παιχνίδι δεν τα πάει κι άσχημα. Τα πάντα όλα είναι σε πλήρη συμφωνία με την αισθητική των ταινιών της Pixar, ακόμα και ο ήχος με τα φωνητικά τα οποία όμως είναι στα αγγλικά. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το πιτσιρίκι σου να πάρει το κολάι και να θυμάται πλέον τι πρέπει να κάνει σε κάθε mini-game, εσύ θα πρέπει να ‘σαι μπάστακας δίπλα του να του εξηγείς τι και πώς -όχι ότι θα σου πάρει πολλή ώρα.