Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το Warrior Orochi 4 αναπτύχθηκε με περιορισμένο budget. Έχουν γίνει παντού εκπτώσεις και περικοπές: από την αφαίρεση αρκετών gaming modes που υπήρχαν στους προηγούμενο τίτλους μέχρι και την – σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια voice cast. Η ιστορία αφηγείται αποκλειστικά μέσω μακροσκελών κειμένων που συνοδεύουν απλά τα στατικά πορτραίτα των ηρώων. Τουλάχιστον, θυμίζει περισσότερο το gameplay του Dynasty Warriors από ότι θύμιζε το μάλλον «ατυχές», open-world DW9.
Για όσους δεν έχουν ακουστά την σειρά, να υπενθυμίσουμε ότι τα Warriors Orochi συνδυάζει μαζί τους κόσμους των Dynasty Warriors και Samurai Warriors. Μέσω του πάντα βολικού σεναριακά, ταξιδιού στον χρόνο, τα Orochi ρίχνουν στην μάχη κάθε διαθέσιμο ήρωα που έχει παρελάσει στις προαναφερθείσες σειρές, χαρίζοντας ένα τεράστιο ρόστερ ηρώων. Εν συντομία και με μια κάπως κυνική μάτια, μπορούμε να πούμε ότι με τα Warrior Orochi, η Koei Tecmo ανακυκλώνει όλα της τα assets χωρίς πολύ-πολύ σκέψη. Θα ήταν όμως άδικο να μην σημειωθεί ότι η σειρά έχει το δικό της χαρακτηριστικό gameplay, κυρίως λόγω της διαρκούς εναλλαγής τόσο διαφορετικών ηρώων.
Σε σχέση με τον προκάτοχο του πάντως, το Warrior Orochi 4 χωλαίνει αρκετά. Η βασική του ιστορία απαρτίζεται από πάνω από 50 επίπεδα που βασίζονται σε μια εντελώς γραμμική πορεία – αντίθετα με τα εναλλακτικά σεναριακά-μονοπάτια των προηγούμενων τίτλων. Δεν είναι κιόλας ότι η προκαθορισμένη πλοκή αποβαίνει τελικά προς όφελος του σεναρίου: το κεντρικό plot είναι τετριμμένο και προβλεπόμενο όσο δεν παίρνει. Τουλάχιστον παρελαύνουν σε αυτό όλοι οι χαρακτήρες, έστω και για λίγο.
Όσο προχωράτε στο campaign, τόσο και πιο χαοτικές γίνονται οι μάχες. Σε μεταγενέστερα levels έρχεστε αντιμέτωποι ενάντια σε – κυριολεκτικά – χιλιάδες εχθρούς και τότε είναι που το παιχνίδι πραγματικά απογειώνεται. Είναι πραγματικά πολύ απολαυστικό να ξεκληρίζονται ολόκληρες στρατιές από έναν μονό ήρωα που ξεδιπλώνει το ένα φονικό combo πίσω από το άλλο. Ένα καινούργιο σύστημα μαγείας έχει ενσωματωθεί στην μάχη – κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του σετ μαγικών επιθέσεων, το οποίο μπορεί φυσικά να συνδυαστεί μαζί με τα combos για ακόμα πιο καταστροφικά αποτελέσματα.
Αφήνοντας παράμερα την μάχη πάντως – που και αυτή εδώ που τα λέμε αργά ή γρήγορα θα σας κουράσει λόγω της διαρκούς επανάληψης – τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Το βολικό hub του story mode έχει παραχωρήσει την θέση του σε ένα δύσχρηστη μενού. Πίσω από κάθε καταχώρηση κρύβεται μια βεντάλια επιλογών και καταλάβετε ότι όταν μιλάμε για 170 περίπου character sheets, ακόμα και μια απλή περιήγηση καταλήγει χρονοβόρα διαδικασία. Χειρότερα είναι τα πράγματα στο τεχνικό κομμάτι του τίτλου. Οπτικά δείχνει σαν παραγωγή προηγούμενης γενιάς και σαν να μην έφτανε αυτό, η μηχανή του παιχνιδιού αγκομαχά να διατηρήσει σταθερό ρυθμό καρέ. Στην μάχη δεν γίνεται τόσο αντιληπτό λόγω της δράσης αλλά εκτός θα το συναντήσετε πολύ συχνά, κάτι το οποίο είναι αδιανόητο να συμβαίνει και μάρτυρα κάκιστο optimization.
Συνολικά και μετά από μια σειρά καλών τίτλων από την Koei Tecmo (Dynasty Warriors 8, One Piece: Pirate Warriors 3), δεν μπορούμε παρά να δούμε το Warriors Orochi 4 σαν πισωγύρισμα. Υπάρχουν φυσικά θετικά ψήγματα ενώ η χαρακτηριστική δράση της σειράς δίνει το παρόν και εδώ. Παρόλα αυτά, προτείνεται μόνο για όσους θέλουν λίγο παραπάνω Dynasty Warriors gameplay στην ζωή τους. Όσοι απλά θέλουν να γνωρίσουν την σειρά, καλύτερα να προσφύγουν στο σαφώς ανώτερο Warriors Orochi 3.
Ανάπτυξη: Omega Force Έκδοση: Koei Tecmo Διάθεση: CD Media
The Good
- Δράση . Χαοτικές μάχες . Τεράστιο roster από ήρωες
The Bad
- Κακό optimization . Αδιάφορα γραφικά . Δύσκαμπτο UI . Βαρετό
-
ΓΡΑΦΙΚΑ
-
ΗΧΟΣ
-
GAMEPLAY
-
ΑΝΤΟΧΗ